دکتر محمد باقر رجبی- فوق تخصص شبکیه جراح و متخصص چشم
کلینیک رتین

آستیگمات یا آستیگماتیسم

آستیگماتیسم

امروزه یک مشکل شایع چشمی آستیگماتیسم، محسوب می شود.این بیماری غالبا ارثی بوده و راه درمان قطعی ندارد. برخلاف سایر مشکلات بینایی که در سنین بالاتر پدیدار می‌شوند، آستیگماتیسم در سنین پایین آغاز می‌گردد . در حقیقت، اکثر افراد بر این باورند که در یک یا هر دو چشم خود درجه خفیفی از آستیگماتیسم را دارند. حالتی که قرنیه چشم از حالت کروی خود خارج شود و به شکلی نامنظم و انحنادار تبدیل شود، آستیگماتیسم گفته می شود.

انواع آستیگمات چشم

آستیگمات در نزدیک‌بینی : در نزدیک‌بینی، یکی یا هر دو محور از محورهای چشم نزدیک‌بین هستند. درواقع شعاع‌های نور به‌جای آنكه دقیقاً روی شبكیه متمركز شوند، در جلوی شبكیه به هم می‌رسند و اشیای دور تصویری مبهم خواهند داشت. این میزان در یک محور بیشتر از محور دیگر است.

آستیگمات در دوربینی : در دوربینی یکی یا هر دو محور از محور چشم دوربین هستند. نور در پشت چشم متمرکز می‌شود و تصویر اشیا نزدیک تار دیده می‌شود. این میزان در یک محور بیشتر از دیگری است.

آستیگمات ترکیبی یا مختلط : درصورتی‌که یکی از محورهای چشم نزدیک‌بین و دیگری دوربین باشد، آستیگمات چشم را آستیگمات ترکیبی یا مختلط گویند.
جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

آستیگمات یا آستیگماتیسم چشم چیست؟علائم و درمان

نزدیک بینی

نزدیک بینی

نزدیک بینی یکی از شایع‌ترین عیوب انکساری است. در این عارضه چشم بیمار نوشته‌ها و علامت‌ها‌ را در فاصله نزدیک تشخیص می‌دهد ولی در فاصله دور نسبت به افراد سالم نمی‌تواند تشخیص دهد.در واقع اصلی ترین نشانه ی نزدیک بینی این است که هنگام دیدن جسم دور، آن را تار می بینید. نزدیک بینی بیشتر جنبه ارثی دارد، ولی شرایط محیطی از جمله فعالیت بینایی زیاد در فاصله نزدیک نیز موجب ایجاد و پیشرفت این بیماری می شود. افرادی که نزدیک بینی شان بسیار شدید است بیش از دیگران در معرض ابتلا به گلوکوم( آب سیاه) و جدا شدگی شبکیه هستند. این مشکل وقتی که شبکیه در اثر نزدیک بینی بسیار شدید، تحت فشار قرار گیرد، بروز می کند.

علت و علائم نزدیک بینی

یک چشم نزدیک‌بین طویل‌تر از نرمال یا دارای قرنیه خیلی تند است، بنابراین اشعه‌های نور جلو شبکیه متمرکز می‌شوند. اجسام نزدیک واضح به نظر می‌رسند، اما اجسام دور تار هستند. عده‌ای مسائل وراثتی را در مورد علت نزدیک بینی دخیل می‌دانند در حالی که عده‌ای دیگر معتقدند که نزدیک بینی در اثر انجام کارهای ظریف که نیاز به دقت بینایی زیادی دارد به وجود می‌آید. علائم نزدیک بینی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • بدتر شدن علائم در طول زمان
  •  اجسام دور، تار به نظر می‌رسند.
  •  خستگی چشم
  • کودکان ممکن است مشکل خواندن تخته سیاه را داشته باشند اما به راحتی می‌توانند کتاب بخوانند.
  •  سر درد
  •  سوزش و فشار چشم

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

دوربینی

دوربینی

در چشم سالم لایه اشک، قرنیه، مایع زلالیه، عدسی و زجاجیه محیط هایی شفاف هستند که نور و تصویر را از خود عبور می دهند و مشابه یک عدسی همگرا موجب می شوند که تصویر کامل و واضح اشیاء روی لکه زرد شبکیه تشکیل شود . عیوب انکساری ناشی از حالتی است که در آن شکل چشم مانع متمرکز شدن نور بر روی شبکیه می‌شود. دوربینی که یکی از عیوب انکساری چشم است یعنی چشم تصویر اجسام دور را به راحتی می بیند اما تصویر اجسام نزدیک را تار می بیند. چشم دوربین تصویر اجسام نزدیک را پشت شبکیه تشکیل می دهد. دوربینی (هیپروپی) نسبت به نزدیک بینی شیوع کمتری دارد.

انواع دوربینی چشم

دوربینی چشم ساده : معمولا به علت کاهش قدرت تطابق یک چشم و یا به علت کاهش طول قدامی خلفی چشم و یا کاهش ضریب شکست اجزای اپتیکی چشم ایجاد می‌ گردد.

دوربینی چشم پاتولوژیک : معمولا به صورت مادرزادی در شکل یک عارضه ظاهر می‌ گردد، مثلا فقدان عدسی در چشم، جابجایی عدسی ، تغییرات شکل و انحنای سطح انکساری.

دوربینی چشم فانکشنال : این نوع دوربینی چشم به علت فلج عضلات مژگانی چشم و فقدان نیروی تطابق در چشم ایجاد می‌ شود.

علائم و نشانه های دوربینی

دوربینی اغلب ارثی می‌باشد. اگر یکی از اعضای خانواده‌تان دچار دوربینی باشد، این احتمال وجود دارد که شما و سایر خویشاوندان با افزایش سن دچار همان عیب انکساری شوید. سن در ایجاد دوربینی چشم نقش دیگری را ایفا می‌کند. در موارد نادر، برخی از بیماری‌ها مانند بیماری شبکیه و تومورهای چشم می‌توانند باعث ایجاد دوری چشم شوند. علائم دوربینی شامل تاری دید، اشکال در دیدن اشیای نزدیک ، چشم درد ،خستگی چشم ، سردرد بخصوص در ناحیه‌ای پشت سر و گاهی سردرد در ناحیه پیشانی و گیجگاهی ، اشک ریزش ، قرمزی چشم و در برخی موارد تنبلی چشم و  لوچی است.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

دوربینی ، علائم و راه های اصلاح آن

ساختمان چشم

ساختمان چشم

هنگامی که حواس پنجگانه دیدن، شنیدن، چشایی، بوییدن و لامسه،مورد بررسی قرار گرفت، مردم بیشتر ترس از دست دادن بینایی خود را دارند. با وجود این، بسیاری از مردم درک خوبی از آناتومی چشم ، نحوه عملکرد دید و مشکلات بهداشتی که می توانند روی چشم تاثیر بگذارند ندارند. چشم ها بعد از مغز، پیچیده ترین عضو بدن هستند. حرکات کره چشم در هر چشم به وسیله ۶ عضله کوچک که به اطراف کره چشم می چسبد کنترل می شود. بیماری این عضلات و یا عدم هماهنگی آن ها می تواند به انحراف چشم یا لوچی منجر شود.

چشم چگونه کار می کند؟

چشم انسان همانند یک دوربین دیجیتال عمل می کند . پرتوهای نور وارد سطح  شفاف جلوی چشم به نام قرنیه می شوند. نور پس از عبور از لایه ای که زلالیه نام دارد، وارد مردمک چشم می شود. مردمک سوراخی است که به پرتوی نور اجازه ی ورود می دهد. چون نور به طور مستقیم و بدون بازتاب از مردمک می گذرد، این سوراخ سیاه به نظر می رسد. باز شدن مردمک با عنبیه ( بخش رنگی چشم ) صورت می گیرد و میزان این باز شدن به میزان ورود نور بستگی دارد.

نور پس از آن به عدسی چشم می تابدو عدسی، پرتوهای تابیده به شبکیه را متمرکز می کند. عدسی یک دیسک شفاف و انعطاف پذیر است که شکل آن به منظور تنظیم تمرکز چشم تغییر می کند.در مرحله بعد نور وارد کره چشم می شود که مملو از مایعی ژل مانند به نام زجاجیه است. نور در نهایت به پرده ای به نام شبکیه می تابد که در قسمت انتهایی کره چشم واقع شده است. پرتوهای نوری پس از برخورد با پرده شبکیه در قالب پیام هایی عصبی به مغز منتقل و در آنجا تفسیر می شوند.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

ساختمان چشم و قسمت های مختلف آن

 

عمل ویترکتومی

ویترکتومی چیست؟

روش های مختلفی برای درمان اختلالات بینایی وجود دارد که از جمله آنها می توان به ویترکتومی اشاره کرد.یکی از انواع جراحی های چشمی ویترکتومی است که برای درمان برخی از اختلالات شبکیه و زجاجیه به کار می رود. ویترکتومی یا تخلیه زجاجیه جراحی است که در آن همه یا بخشی از زجاجیه چشم به منظور از بین بردن کدورت زجاجیه برداشتن می‌شود. جراحی ویترکتومی اغلب باعث بهبود بینایی یا تثبیت آن می شود.

موارد استفاده جراحی ویترکتومی

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :
 

لیزر شبکیه

لیزر شبکیه

شبکیه لایه ای حسی از چشم است که داخل کره چشم را می پوشاند. شبکیه بجز قسمت مرکز بینایی که رگ ندارد، دارای عروق فراوانی است. لیزر پرتوی متمرکز از نور است که بسیار دقیق بر بافت معیوب متمرکز می شود. لیزرهای شبکیه به گونه ای خاص طراحی شده اند تا بتوانند از طریق بافت غیر رتین (لنز و قرنیه) و بدون آسیب رساندن به آنها عبور کنند. لیزرها در درمان بیماری های شبکیه به یک ابزار رایج و بسیار قدرتمند تبدیل شده اند. هیچ درمانی بدون عارضه جانبی نیست اما ریسک لیزر درمانی خیلی کمتر از خطرات عدم درمان با لیزر است. در بسیاری از افراد لیزر می تواند باعث حفظ دید باقی مانده و از دست نرفتن بینایی شود.

موارد کاربرد لیزر شبکیه

پارگی یا جداشدگی شبکیه : جدا شدگی پرده شبکیه در واقع به معنای جدا شدن لایه های عصبی حساس شبکیه از لایه رنگدانه دار شبکیه است. زمانی که پرده شبکیه جدا شود، عملکرد آن مختل  شده  و در نتیجه بینائی فرد تار می شود یعنی مثل اینکه فیلم داخل دوربین از محل خود رها شود.

رتینوپاتی دیابتی : رتینوپاتی دیابتی عارضه‌ای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی رخ می‌دهد. رتینوپاتی دیابتی یکی از دلایل عمده‌ی نابینایی در بزرگسالان جهان محسوب می‌شود. جراحی با لیزر، عروق جدید غیر طبیعی را از بین می برد و موجب کاهش تورم ماکولا و جلوگیری از عوارض بعدی می شود.

انسداد ورید شبکیه : انسداد وریدی شبکیه از علل عمده کاهش بینایی محسوب می گردد. انسداد وریدی شبکیه از جمله اختلالات عروقی شبکیه می باشد که موجب افت بینایی می گردد. به صورت افت دید ناگهانی و بدون درد تظاهر می کند . در معاینه وریدهای متسع و پیچ خورده و خون ریزی های سطحی و عمقی شبکیه مشهود است.

دژنرسانس ماکولا : بعضی از افراد با بالارفتن سن دچار تغییراتی در ماکولا می شوند که در بسیاری از افراد این تغییرات از نوع خشک است .که با لیزر قابل درمان نیست. نوع شدیدتر که wet نامیده می شود می تواند باعث تورم ماکولا به دلیل نشت خون یا مایع شود. دژنرسانس ماکولار نوع مرطوب معمولاً باعث تاری دید بدون درد می شود.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

لیزر شبکیه

جمعه 11 خرداد 1397برچسب:, :: 20:18 :: نويسنده : dr rajabi

آب مرواریدآب مروارید

به کدر شدن عدسی چشم و از بین رفتن شفافیت آن ، که باعث کاهش بینایی و تاری دید می شود آب مروارید یا کاتاراکت گفته می شود. دید چشم ناشی از آب مروارید می تواند خواندن و رانندگی (به ویژه در شب) را دشوارتر کند. آب مروارید شایع ترین علت از دست دادن بینایی در افراد بالای 40 سال است و علت اصلی نابینایی در جهان است.

آب مروارید اغلب به آرامی رشد می کند و در ابتدا مزاحمتی برای بینایی ایجاد نمی کند اما در نهایت و به مرور زمان مشکلات بینایی ایجاد می شود. بینایی  افراد مبتلا به آب مروارید مثل دیدن از پشت شیشه پر از یخ یا در هوای ابری است.

انواع آب مروارید

یکی از انواع آب مروارید ها ، آب مروارید ناشی از افزایش سن و از شایع ترین نوع است . عدسی چشم نیز مانند قسمت های دیگر بدن، در طول زندگی به رشد خود ادامه می دهد و لایه هایی به سطح خارجی آن اضافه می شود . بنابراین با گذشت زمان لنز سخت تر میشود و شفافیت خود را از دست میدهد.

نوع دیگر آن، آب مرواريد ناشي از ساير بيماري‌هاست که در افرادي كه بيماري‌هاي مشخص ديگري مانند بیماری قند( ديابت) دارند ديده مي‌شود. گاهي دلیل بروز آب مرواريد در رابطه با مصرف داروهاي كورتون دار است.

آب مروارید هنگام تولد یا آب مروارید مادرزادی نوع دیگری آن است که برخی از افراد هنگام تولد یا در دوران کودکی به آن می شوند. این نوع از بیماری آب مروارید در نتیجه تماس مادر با عفونت در دوران بارداری ایجاد میشود. همچنین ممکن است علت آن سندرم های ارثی خاص مانند سندرم آلپورت، بیماری فابری و گالاکتوسمی باشد.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

آب مروارید

جمعه 11 خرداد 1397برچسب:, :: 20:0 :: نويسنده : dr rajabi

جراحی لیزیکجراحی لیزیک چیست؟

جراحی لیزیک نوعی روش جراحی است که برای اصلاح مشکلات بینایی شایع مانند دور بینی ، نزدیک بینی و آستیگمات استفاده می شود تا وابستگی به عینک و لنز های تماسی را کاهش دارد. بهبود دید در این عمل سریع می باشد ومشکلات و ناراحتی های بعد از عمل کمتر می باشد. زمان عمل لیزیک کمتر از ده دقیقه است. حداقل سن برای انجام این اعمال جراحی 18 سال تمام بوده و لازم است در یک سال اخیر تغییر محسوسی در شماره عینک فرد رخ نداده باشد.

تکنیک جراحی لیزیک

لیزیک ترکیبی از یک جراحی میکروسکوپی و لیزر است. قبل از شروع جراحی، قطره بی حسی در چشم ریخته می شود در این جراحی ابتدا توسط دستگاهی به نام میکروکراتوم لایه ای بسیار نازک از قرنیه برش داده و کنار زده می شود . این فلپ به قطر  ۱۶۰ میکرون (هر میکرون برابر با یک هزارم میلیمتر است) است . .سپس استرومای قرنیه با نور اگزایمر یا لیزرماورابنفش مورد تابش قرار می گیرد و  مجدداً فلپ به محل اولیه خود برگردانده می شود . فلپ پس از چند دقیقه سر جای خود می چسبد و این لایه بدون نیاز به بخیه در جای خود فیکس می گردد.

جهت مطالعه ادامه مطلب و پرسش به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

عمل لیزیک

سه شنبه 8 خرداد 1397برچسب:, :: 20:27 :: نويسنده : dr rajabi

آواستین

آواستین

آواستین یکی از دارو هایی که به شکل تزریق داخل چشمی در چند سال اخیر استفاده می شود. این دارو به چشم تزریق می شود تا به کاهش افت دید در این بیمار کمک کند. در درمان بسیاری از بیماری های چشم مانند رتینوپاتی دیابتی , انسداد وریدهای شبکیه , ایجاد عروق خونی نا به جا در مشیمیه و بسیاری دیگر از بیماری های شبکیه کاربرد دارد.بسیاری از بیماریهای ذکر شده مزمن و طولانی مدت هستند ، به همین دلیل دوره درمان آنها نیز طولانی است و در این مدت باید بطور متناوب هر چند وقت یکبار تزریق داخل چشم تکرار شود ، همچنین بیماران نباید از این بابت نگرانی داشته باشند . 

رتینوپاتی دیابتی عارضه چشمي ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی رخ می‌دهد و می‌تواند باعث تخریب شبکیه شده و در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز میفرستد را تار كند.آمپول آواستین از ایجاد عروق جدید که در شبکیه چشم افراد دیابتی صورت می‌گیرد ، جلوگیری می‌کند . آواستین پس از رقيق شدن توسط دكتر داروساز، توسط جراح چشم پزشك در اتاق عمل و در شرايط خاصي در چشم بيمار تزريق مي‌شود.

نحوه تزریق آواستین

تزریق آواستین توسط  چشم پزشک و در اتاق عمل انجام می شود. نيازي به بيهوشي نيست و فقط قبل از تزريق، قطره بي حسي در چشم ريخته مي شود. مدتي كه دراتاق عمل حضور داريد، تحت نظر متخصص بيهوشي خواهيد بود. تزريق با سرسوزن بسيار كوچك و بسيار سريع انجام مي شود. حين تزريق احساس فشار در چشم خواهيد داشت. معمولاً نيم تا يك ساعت بعد از تزريق، مرخص خواهيد شد.

برای مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید :

 تزریق آواستین

سه شنبه 8 خرداد 1397برچسب:, :: 20:10 :: نويسنده : dr rajabi

شبکیه چشم  شبکیه چشم غشای حسی است که سطح درونی پشت چشم را می پوشاند. شامل سلول های گیرنده نور و سلول های عصبی می باشد. داخل کره چشم پر شده است از یک ماده مایع و ژله ای که اصطلاحا زجاجیه نام دارد. این مایع توسط شبکیه (پرده چشم) احاطه شده است ودر بعضی قسمت ها اتصال محکمی بین زجاجیه و شبکیه وجود دارد.

 از طرفی با افزایش سن تغییراتی در زجاجیه ایجاد می شود که منجر به آبکی شدن آن می شود و در این میان در نقاطی که اتصال محکمی بین شبکیه و زجاجیه  وجود داشته است شبکیه ممکن است که تحت فشار و کشش قرار گرفته و سوراخ شود. گاهی این وضعیت هیچ علامتی ندارد و گاهی هم فرد احساس دیدن جرقه جلوی چشم ( در دید) یا دیدن ذرات و لکه های به شکل پشه یا مگس یا حلقه میکند.

پارگی شبکیه چشم:

مهترین عوامل مختلفی که باعث افزایش خطر ابتلا به پارگی شبکیه می شوند شامل موارد زیر هستند :

  • سن: جدا شدگی شبکیه به صورت خودبه خودی در افراد زیر ۴۰ سال نادر است و معمولا در افراد بالای ۵۰ سال رخ می دهد.
  • سابقه خانوادگی ابتلا به جداشدگی شبکیه و یا سابقه این بیماری در یک چشم دیگر فرد
  • بیماری، التهاب یا تومور داخل چشمی
  • نزدیک بینی شدید: در این حالت پرده شبکیه نازک و آسیب پذیر است و احتمال ایجاد سوراخ و پارگی در آن بیشتر از حالت عادی است.
  • سابقه جراحی چشمی
  • دیابت
  • ضربه به سر و صورت یا چشم

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید :

پارگی شبکیه

صفحه قبل 1 ... 8 9 10 11 12 ... 13 صفحه بعد
پيوندها
  • ساعت دیواری
  • صابون شترمرغ
  • اسپرت اریو
  • اپشن اریو z300
  • کادو تولد

  • تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دکتر محمد باقر رجبی- فوق تخصص شبکیه جراح و متخصص چشم و آدرس retinclinic.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 29
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 49
بازدید ماه : 47
بازدید کل : 7126
تعداد مطالب : 130
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1